Monthly Archives: October 2012

East Coast comes to El Dorado Hills

South Hampton Main Street

Classical American Facade

        

What could be better than a visit to the East Coast – roaming through New York up the Hudson River Valley and down to the Hamptons – to confirm my love for our wonderful American classical style?  This crisp, simple design style began in the early days of our country’s history and has been revived many times since.  You can see many elements of this style are understated, reflecting balance and proportion. 

This hand painted mural makes a beautiful statement in the Entry Hall.

The Blue Room

 Most West Coast homeowners have not readily embraced American Classical style, but Tony & Jenifer Russo knew it would work perfectly for the home they were constructing in El Dorado Hills.  As East Coast “wannabes,” this two-career political couple quickly seized the opportunity to distinguish their home from many of their contemporaries who were selecting a French Country style.

For their entry hall, we collaborated on a primitive mural painted to imitate the work of itinerant artists of colonial America in the 18thcentury.  Across from the dining room, the drawing room is dubbed “the Blue Room,” as the one in the White House.   When the Sierra foothills get winter snowfall, you can easily believe you’ve been transported to the heart of New England! 

Wintertime in the Sierra Foothills.

 

 

 

For more information go to our website.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Granite Bay Master Bathroom…The Project that Grew…

BEFORE – Bathing in the 80’s

AFTER – Stunning new free standing tub is a design feature!

        A simple desire to replace an existing bathtub grew into a master bathroom remodel that has delighted one of my clients and given her a whole new room! Although not yet complete, these remodel photos show the dramatic differences already apparent in this work-in-progress.    The beginning…

BEFORE – Old shower is outdated and feels claustrophobic

AFTER – New shower feels spacious and luxurious!

By selecting a freestanding tub and freeing the space originally filled in around a sunken tub, we opened up this corner of the bathroom. Removing the plantation shutters to let the view of the outdoor garden and natural light flood in has also lightened and enlarged the space.  The middle… In the separate shower area, we also opened things up by cutting out a large section of the exterior wall and replacing a small octagonal window with a larger, oval one. Voila!   Stay tuned for upcoming photos of the finished project!

Leave a comment

Filed under Uncategorized